a
a
HomeSocietatAnàlisi: UCRAÏNA – CATALUNYA. Reflexions en clau energètica

Anàlisi: UCRAÏNA – CATALUNYA. Reflexions en clau energètica

El conflicte territorial històric entre Ucraïna i Rússia es projecta sobre l’actual lluita pel control de la regió de Crimea. Ara, com abans, la qüestió energètica és fonamental i permet entendre la importància geoestratègica dels països i les regions productores netes i exportadores (Rússia), com les que sent dependents d’importacions (Ucraïna), el seu territori és terra de pas per arribar a grans àrees de consum (la Unió Europea).

Més enllà de les evidents diferències, des del vessant polític i civil, del conflicte entre d’Ucraïna-Crimea i Catalunya, aquest article pretén fer una anàlisis en clau energètica sobre les principals lliçons que podem aprendre en clau catalana durant els propers mesos amb la consulta a l’horitzó i un hipotètic procés de negociació posterior en cas que democràticament es decidís constituir un Estat propi.

Pots descarregar l’article sencer en aquest enllaç.

Temps previst de lectura: 15 minuts

I un resum aquí.

Temps previst de lectura: 5 minuts

Aquest article és una anàlisi del 

Col·lectiu Tesla – Energia, Telecomunicacions i País. Qui som?

No comments

leave a comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.