a
a
HomeSopar Tertúlia #5 – Panorama energètic global a l’horitzó 2040: l’informe anual 2016 de l’Agència Internacional de l’Energia
Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Sopar Tertúlia #5 – Panorama energètic global a l’horitzó 2040: l’informe anual 2016 de l’Agència Internacional de l’Energia

25 Gener, 2017 @ 8:00 pm - 11:00 pm

€25

L’estat de l’energia: l’informe anual 2016 de l’Agència Internacional de l’Energia

Les importants transformacions que tindran lloc en el sistema energètic mundial en les properes dècades posicionen a les energies renovables i al gas natural com els principals recursos per satisfer el creixement de la demanda fins el 2040”

Aquesta és una de les principals conclusions de l’última edició del World Energy Outlook (WEO 2016), la publicació emblemàtica de l’Agència Internacional de l’Energia (IEA). Però no és la única. Per això, volem iniciar l’any amb el primer sopar-tertúlia “Energia i Societat” reflexionant al voltant d’algunes qüestions sobre el futur de l’energia d’acord amb l’anàlisi del World Energy Outlook (WEO) i altres informes de la sèrie WEO-2016:

  • S’ha trencat el vincle entre l’augment de l’activitat econòmica, la demanda d’energia i les emissions de CO2 relacionades amb l’energia (procés conegut com decoupling)?
  • Quins combustibles i tecnologies permeten portar a la pràctica els acords assolits a Paris?
  • Hi ha límits per al creixement de les energies renovables?
  • Per romandre per sota del 2ºC: que es requereix del sistema energètic?
  • Què pot fer el sector energètic per reduir la contaminació de l’aire?
  • S’estan fent les inversions correctes en el món de l’energia?
  • Com podrien evolucionar els principals riscos per a la seguretat energètica en les pròximes dècades?
  • ¿Estem en el camí per aconseguir l’accés universal a l’energia?
  • Subsidis a l’energia: deixant els combustibles fòssils i a favor de les energies renovables?

El World Energy Outlook 2016 preveu grans transformacions en el panorama energètic mundial. No hi ha una única visió del futur, ni tampoc ningú té la resposta perfecte. Es tracta de debatre, posar en comú les opinions i aportar criteris per entendre millor el debat que a nivell global existeix al voltant de l’energia. A partir d’aquí, segur podrem fer una anàlisi més acurada per poder aplicar-ho a la nostra societat i empreses. No esperem trobar respostes a tot, perquè del que es tracta, segurament, és de poder fer-nos les preguntes precises.

Us esperem, doncs, a aquesta primera sessió del 2017 i compartir els trets principals del WEO 2016 de l’AIE a partir de l’anàlisi d’en Mariano Marzo.

Per preparar la sessió, us recomanem els següents enllaços on trobar un resum del document WEO 2016 i algunes valoracions:

_____________________________________________________________________________________

Per a la tertúlia del proper dia 25 de gener comptarem l’invitat serà el professor Mariano Marzo, Catedràtic d’Estratigrafia i professor de Recursos Energètics i Geologia del Petroli a la Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona, i coorganitzador de la tertúlia. La nostra intencií és que la tertúlia de cada mes de gener estigui dedicada a fer balanç de l’any i perspectives pel següent, a partir de l’informe de la IAE i que sigui el professor Marzo qui en faci l’exposició.

 

Mostra els detalls

Data:
25 Gener, 2017
Hora:
8:00 pm - 11:00 pm
Cost:
€25
Categoria d'Esdeveniment:
Etiquetes de l'Esdeveniment:
, ,
Web:
https://www.eventbrite.es/e/registro-lestat-de-lenergia-linforme-anual-2016-de-lagencia-internacional-de-lenergia-31102855478?aff=es2

Organitzador

Energia i Societat
Email:
pep.salas@smartgrid.cat
Web:
https://www.smartgrid.cat/category/tertulies/

Recinte

El Velódromo
Carrer de Muntaner, 213
Barcelona, Catalunya 08036
+ Mapa de Google
Telèfon:
934 30 60 22