a
a
HomeSopar-Tertúlia #9: THE UTILITY OF THE FUTURE, resposta del MIT Energy Initiative a un sector en transició
Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Sopar-Tertúlia #9: THE UTILITY OF THE FUTURE, resposta del MIT Energy Initiative a un sector en transició

12 Juliol, 2017 @ 8:00 pm - 11:00 pm

€25

INSCRIPCIONS AQUÍ

El subministrament i el consum d’electricitat canviarà en els propers anys impulsat per una confluència de factors que afecten, entre d’altres, a la distribució d’energia. Una varietat de tecnologies emergents, com la demanda flexible, la generació distribuïda, l’emmagatzematge d’energia, els dispositius d’electrònica de potència i sistemes de control, estan obrint noves opcions per al subministrament i el consum d’electricitat.
Alhora, les tecnologies de la informació i les comunicacions no deixen de baixar de cost i d’aplicar-se a multitud de situacions, permetent un consum d’energia més eficient i flexible, un ús més transparent de la xarxa i un millor control dels sistemes energètics.
Per posar tots els recursos en igualtat de condicions, aconseguir un funcionament i una planificació eficaces del sistema elèctric cal una millora radical del sistema de preus i tarifes regulades de l’electricitat.
La regulació de les companyies elèctriques s’ha de millorar molt per permetre el desenvolupament de models de negoci de serveis públics de distribució més eficients. L’estructura del sector elèctric ha de ser acuradament reavaluada per minimitzar els possibles conflictes d’interessos.

Després de conèixer de primera mà algún del trets de la revolució energètica que es viu a Califòrnia (pots llegir el resum del sopar tertulia #8 Per què Califòrnia lidera la transició energètica?) anem ara a la costa est, de la mà del professor Dr. Tomás Gómez, director del Instituto de Investigación Tecnológica de la Universidad de Comillas i co-autor de l’estudi The Utility of the Future per parlar sobre com ha de ser la companyia elèctrica del futur? Com afectaran tots aquests canvis a les companyies actuals? Com s’estan preparant? El Dr. Gómez compartirà amb nosaltres les conclusions de l’estudi i les perspectives que de manera raonable poden esperar-se pel sector elèctric.

MIT Energy Initiative és el centre del MIT per a la recerca, l’educació i la divulgació energètica. La seva missió és crear solucions de baixos nivells de carboni que satisfacin de manera eficient les necessitats energètiques mundials, minimitzant els impactes ambientals i mitigant el canvi climàtic.

LECTURA RECOMENADA: Podeu obtenir còpia de l’informe sencer i d’un resum executiu AQUÍ

Mostra els detalls

Data:
12 Juliol, 2017
Hora:
8:00 pm - 11:00 pm
Cost:
€25
Categories d'Esdeveniment:
,
Etiquetes de l'Esdeveniment:
, ,
Web:
https://www.eventbrite.es/e/registro-the-utility-of-the-future-resposta-del-mit-energy-initiative-a-un-sector-en-transicio-35670119287

Organitzador

Energia i Societat
Email:
pep.salas@smartgrid.cat
Web:
https://www.smartgrid.cat/category/tertulies/

Recinte

El Velódromo
Carrer de Muntaner, 213
Barcelona, Catalunya 08036
+ Mapa de Google
Telèfon:
934 30 60 22